• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastassuunaline ehitussektor

  Viimasel nädalal on Eesti Ehituse ja Merko Ehituse aktsiad liikunud vastassuundades. Eriti ilmekas oli eilne päev.
  Merko Ehituse aktsia tõusis 2,7%, kuid Eesti Ehituse väärtpaber taandus 2,4%. Esimesena mainitu käis päevasiseselt ära koguni 20,80 eurol (325,45 kroonil), mis oleks püsimajäämise korral tähendanud uut rekordtaset. Paraku andis aktsia pärastlõunal mõnevõrra hinda käest ja peatus 20,52 eurol (321,07 kroonil). Märkimist väärib, et möödunud nädala algusest on Merko Ehitus kosunud ligi 11%, kuid Eesti Ehitus kaotanud 9%. Kuna mõlemate ettevõtete tulemused sõltuvad peaasjalikult Eesti ehitussektoris valitsevast konjunktuurist, võib järeldada, et investorid on hakanud firmasid omavahel rohkem kõrvutama. Eesti Ehitusega kaasas käinud ülioptimism on tasapisi hääbunud ja Merko Ehitust ümbritsenud negatiivne loor vaikselt haihtunud.
  Neljandat järjestikust päeva jõudis uue rekordtasemeni Baltika aktsia. Uueks tipptasemeks on 21,85 eurot (341,88 krooni). Rõivajaemüügikontsern tuli esmaspäeval välja novembrikuu 50protsendilise müügikasvu numbriga. Tõenäoliselt pole Baltika käive ühelgi kuul veel nii tugevat kasvu näidanud. Teisipäeval ja kolmapäeval kokku saja miljoni krooni eest kaubeldud Eesti Telekomi aktsia ümber eile suurt sagimist enam ei olnud. Väärtpaberi käive jäi 5 miljoni krooni alla. Suurte tegijate kadumine tõstis aktsia 7,76 euroni (121,42 kroonini) ehk 1,4% võrra. Eile teatas firma, et järgmisel aastal istub firma juhatuse esimehe kohale EMT juht Valdo Kalm. Arvan, et tegemist oli oodatud vahetusega ja aktsiahinnale sel otsest mõju pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tehnoloogiasektor vedas USA börsi rohelisse
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.