Ülehinnatud Hispaania

ÄP 10. jaanuar 2007, 00:00

Eile rekordtaseme vahetus läheduses liikuvat Hispaania börsi on hakatud ülehinnatuks pidama.

Möödunud aastal oli IBEX 35 indeks oma 31protsendilise tõusuga kaheksateistkümne Lääne-Euroopa börsi hulgas tugevaim. Katkematu tõus on Hispaania turul kestnud 2002. aasta sügisest, kust alates on börsiindeks kosunud enam kui 160% võrra.

Hispaania turu tõusule on kaasa aidanud Euroopast kiirem majanduskasv, rekordiliselt madalad laenukulud ja suur hulk ettevõtete ülevõtmisi.

Credit Agricole Private Banki strateeg Juan Mesa aga arvab, et käimasoleval aastal jääb Hispaania teistele Euroopa turgudele alla, vahendas uudisteagentuur Bloomberg. "Hispaania turg on hetkel suurepärases situatsioonis, aga väärtpaberite hinnad hakkavad tunduma kõrged ja mujalt leiab juba paremaid võimalusi."

IBEXisse kuuluvad ettevõtted kauplevad finantsuudisteagentuuri Bloomberg andmeil keskmiselt suhtega 15,5 korda käimasoleva aasta kasumiprognoosi (P/E 2007. aasta kasumiprognooside baasil), mis ületab Euroopa turuindeksi Euro Stoxx 50 keskmist 13,0 suurust näitajat.

Veel neli aastat tagasi olid Hispaania aktsiad, võrreldes Euroopa keskmisega, alahinnatud.

Investeerimispanga Merrill Lynch Euroopa analüütiku Karen Olney sõnul on probleem ka selles, et Hispaania ettevõtted on Euroopas ühed suuremad laenajad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing