Ekstreemne nädalalõpp

Mari Hiiemäe 12. jaanuar 2007, 00:00

Neile, keda ekstreemspordihullus veel nakatanud pole, olgu teadmiseks, et nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuval suurvõistlusel asuvad publiku silme all üksteiselt mõõtu võtma tugevamad oma ala tegijad.

Nende meisterlikkus võtab hingetuks ka inimese, kel isiklik kokkupuude trikitamisega puudub.

Ühekordne salto on nende meistrite käes pisiasi, maailma tippude hulka kuuluv USA trikirattur Dave Mirra, kes samuti platsis, on hakkama saanud ka kahekordse tagurpidisaltoga.

"Simpel Sessioni" peakorraldaja Mario Kalmre sõnul on võistluse tase väga kõrge ning põnevust peaks jätkuma kõigile pealtvaatajatele.

Kui olete näinud viimase Bondi-filmi alguskaadrite ekstreemseid hüppeid või olete kursis Madonna viimaste videotega, kus tantsijad saltosid teevad, olete tundnud nõrka lõhna sellest, mis laadi elamusi Suurhallist otsima minna võib.

Seitsme toimumisaasta jooksul üheks olulisemaks oma ala festivaliks kasvanud "Simpel Session" on mastaapne ekstreemspordiüritus, mida hindab professionaalne rahvusvaheline žürii ning mille osalejate vahel käib pingeline võistlus tuhandete eurode suurustele auhindadele.

Võistlema on pääsenud vaid parimad ning trikid, mida esitatakse, on meeletud. Mullu 12 000 pealtvaatajat kogunud üritusele on sel korral tulemas osavõtjaid 23 riigist.

Rula- ning BMX-rataste sõiduvõistlused on paeluvad, nende jälgimine on juba iseenesestki põnev, lisaks on korraldajad hoolitsenud ka ürituse meelelahutusliku poole eest.

Liigendatud võistlusprogrammi saadab muusika ning demonstratsioonesinemised, samuti toimuvad afterparty'd Von Krahlis.

Võistlusnädalal Kinomajas ning Sõpruses aset leidval filmifestivalil saab vaadata temaatilisi dokumentaalfilme nii professionaalsetelt filmitootjatelt kui ka amatööridelt, nende hulgas ka filmi rattatrikkide ajaloost.

Saku Suurhalli võistlusi vaatama tulles ei maksa kaasa võtta oma rulasid-rattaid, sest nendega sisse ei lubata. Tõsisemad harrastajad saavad võistlusteks spetsiaalselt kavandatud ning ehitatud skate-pargi võlusid testida "Sessioni" lisapäeval ehk 14. jaanuaril.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing