Agnes Ojala • 16. jaanuar 2007 kell 13:01

Opositsioon: Randver ja Palmaru ametist vabastada!

Riigikogu opositsioonifraktsioonide esimehed saatsid täna peaministrile kirja, milles kutsuvad vabastama ametist keskkonnaminister Rein Randveri ja kultuuriminister Raivo Palmaru.

Opositsioonifraktsioonide juhid Ivari Padar, Andres Herkel ja Marko Pomerants leidsid avalduses, et peaminister peaks ministrid Randveri ja Palmaru ametist vabastama, sest nad ei oska hoida ametiga kaasnevat au.

"Meid ajendab Teie poole pöörduma kahe Teie juhitud valitsuse ministri suutmatus astuda aumehelikult tagasi siis, kui avalikkuse ette jõudnud faktid seda nõuavad. Keskkonnaminister Rein Randver ja kultuuriminister Raivo Palmaru on saanud hakkama tegudega, mis peaksid poliitiku mistahes avalikust ametist loobuma sundima," seisab pöördumises.

Opositsiooni juhtide sõnul ei ole Rein Randver keskkonnaministrina suutnud taastada usaldust ministeeriumi ja selle allasutuste juhtimise aususe suhtes. Kultuuriminister Raivo Palmaru aga hoidis avaliku teabe seadust rikkudes salastatuna Sakala keskuse hoonestusõiguse lepingut.

Pöördumise allkirjastajad loodavad, et peaminister jagab nende seisukohti ja annab oma otsusest peagi teada.

Hetkel kuum