• OMX Baltic−0,43%300,96
  • OMX Riga0,1%894,29
  • OMX Tallinn−0,36%2 073,72
  • OMX Vilnius−0,05%1 200,53
  • S&P 500−0,11%6 198,01
  • DOW 300,91%44 494,94
  • Nasdaq −0,82%20 202,89
  • FTSE 1000,13%8 796,98
  • Nikkei 225−0,56%39 762,48
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,74
  • OMX Baltic−0,43%300,96
  • OMX Riga0,1%894,29
  • OMX Tallinn−0,36%2 073,72
  • OMX Vilnius−0,05%1 200,53
  • S&P 500−0,11%6 198,01
  • DOW 300,91%44 494,94
  • Nasdaq −0,82%20 202,89
  • FTSE 1000,13%8 796,98
  • Nikkei 225−0,56%39 762,48
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,74
  • 16.02.07, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Vana hea restoran Controvento

Controvento menüüs oli seesama Rooma moodi tehtud vasikaliha, mida ma sõin seal ka kolm-neli aastat tagasi. Ja trühvlirisoto on samasugune ja tiramisu.
Oi, kuidas mulle meeldib, et kõik ei muutu, et vanade heade asjade juurde saab ikka ja jälle tagasi minna!
Esimesel korrusel on baar, mille kohvi peale võib alati kindel olla. Neid kohti, kus kohvi maitse püsib ühtlaselt hea, on meil veel häbiväärselt vähe.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Siinne espresso on hea, aga kui sellest veel ei aita, siis espresso corretto võtab ära nii külma, paha tuju kui ka väsimuse (kes ei tea või on unustanud - see on selline kohv, mis on korrigeeritud ehk parandatud näiteks grappa'ga, aga ka brändi või konjakiga).
Külmal esmaspäevaõhtul hakkas teise korruse restorani juba varakult inimesi tulema ja seitsme paiku oli esimene saal peaaegu täis. See räägib juba ise enda eest - inimesed armastavad seda kohta.
Armastan ka mina ja julgen alati sõpradele soovitada.
Eelroaks valisime crostini misti ja vitello tonnato. Tegelikult ju peaks kirjutama röstitud või grillitud saiad erinevate katetega, aga crostini misti maitseb paremini. Ühe crostini katteks oli õrn pasteet, teisel grillitud köögiviljad, kolmandal tomati-küüslaugu-sibula segu. Olid mõnuskrõbedad, mahlakad, nagu päris Itaalias.
Sama kõrge kiituse sai ka vitello tonnato, meie keeli vasikaliha lõigud tuunikala-majoneesikastmega. Vasikaliha oli õrn ja mahlakas (kuidas seda küll tehakse, mina ei saa kunagi niisugust tulemust) ning portsjon oli suur, isegi natuke ehmatavalt suur. Nii palju puhast liha!
Kui ma ettekandjalt küsisin, kas täidetud pasta tehakse kohapeal, siis oli ta hääles isegi natuke nördimust (või oli see haletsus?), et ma midagi muud võisin arvata. Kui ma oleksin enne maitsnud neid ricotta ja spinatiga täidetud tortelloni'sid pähklikastmes, ei oleks ma muidugi sellist küsimust esitanud, need olid nii head ja ilusad, nagu ainult ehtsad kodutehtud tortelloni'd võivad olla. Ärge unustage -tortelloni al sugo di noci!
Controvento asub Tallinna kõige põnevamal tänaval Katariina käigus, naabriteks auväärt käsitööliste-kunstnike ateljeed. Ilus on sinna minna, ilus on seal olla ja ära tulles on alati meel rõõmus.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 14 p 18 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele