Gaasiboiler töötab kiiremini

Kristiina Kuus 09. märts 2007, 00:00

"Gaasiboiler eeldab gaasitrassi olemasolu," märgib Ehitus Service OÜ turundusjuht Tiiu Kütson. Kuigi elektrit saab laiemalt kasutada, räägib hetkel veel gaasiboileri kasuks hind. Kuluka paigalduse korvab odav kasutamine.

ASi Eesti Gaas nõustaja Valdo Vakeri seletusel on elektriboileril mahuti, milles soojendatakse vett kindlas koguses. Oma mõõtmetelt on see tunduvalt suurem kui gaasiboiler. "Kumbagi seadmetest ei tohiks ise paigaldada, kuid elektri tuttavuse tõttu sageli eiratakse neid reegleid," tõdeb ta. Tema kinnitusel tuleb üldse just gaasiseadmeid lasta paigaldada spetsialistidel.

Vanemad gaasiboilerid võtavad õhu ruumist, kus nad asuvad, ja suunavad suitsu korstnast välja. Seega peab ruum olema korralikult ventileeritud. Uuematel seadmetel on kaks toru, millest esimesega võetakse värske õhk väljast ja teisega suunatakse vingugaasid välja. Läbivoolu alusel töötav gaasiboiler soojendab vett vaid selle kasutatamisel. Gaasboileritel tuleb lõõre tahmast puhastada. Elektriboilereid peaks aeg-ajalt lahti võtma ja katlakivist puhastama.

Odavamaid elektriboilereid ei saa avada ja puhastada. Kvaliteetsem elektriboiler kestab 10-15 aastat, gaasiboiler 12-20 aastat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing