Tallinna Linnahalli suurim võlglane on Muusikaliteater

ÄP 14. märts 2007, 00:00

7. märtsiks oli aktsiaseltsil nõudeid teenuste osutajate vastu 1,81 miljoni krooni ulatuses, neist suurima summa võlgneb Linnahallile MTÜ Muusikaliteater - 1,21 miljonit krooni, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea ja Tallinna Linnahalli nõukogu esimehe Kaia Jäppineni sõnul on muusikaliteater andnud järjest lubadusi tasuda võlg, kuid lubadusteks on need ka jäänud. "Viimase abinõuna lepiti kolmepoolselt kokku, et piletituludest laekub 80 protsenti Linnahallile, kuid millegipärast vähenes pärast seda kokkulepet muusikaliteatri piletitulu järsult," ütles Jäppinen, vihjates võlgniku skeemitamisele oma kohustuste täitmisel. "Hakkame juba uskuma, et Muusikaliteater on tõsistes makseraskustes, ja kaalume pankrotimenetluse algatamist nende vastu," märkis Jäppinen.

Muusikaliteatrit veavad Mikk ja Mart Purre, Tarvo Krall, Jarmo Seljamaa.

Tallinna Linnahalli netokapital on 262 382 krooni. Netokapitali vähenemisel alla 400 000 krooni kohustab äriseadustik aktsionäre netokapitali suurendama. Võttes arvesse ostjate võlgnevustest tingitud makseraskusi, on aktsiaseltsi juhatuse ja nõukogu arvates vajaliku rahalise sissemakse suurus 1,2 miljonit krooni.

Linnavalitsus eraldab selleks ettevõtlusametile raha reservfondist.

Tallinna linnavolikogu on otsustanud seada Linnahallile ja seda ümbritsevatele kinnistutele hoonestusõiguse. "Soovime leida Linnahallile arendaja, kes renoveeriks kompleksi moodsaks rahvusvahelisel tasemel konverentsikeskuseks," ütles abilinnapea Taavi Aas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing