Kalleim kütus Madalmaades

Jaana Pikalev 27. märts 2007, 00:00

Kui liita bensiinide 95 ja 98 ning diislikütuse hind omavahel, selgub, et keskmine fossiilse kütuse jaehind Euroopas on kõrgeim Hollandis. Kolme kütuse koondhind tuli seal 61,50 krooni.

Kütus on kallis ka meie põhjanaabrite juures Soomes. Balti riikidest on kütuse keskmine hind kõrgeim Lätis. Nelja kuu järel kütusehindu võrreldes torkab silma tõsiasi, et paljudes Lääne-Euroopa riikides on bensiinide 95 ja 98 hinnad on mõnel pool lausa krooni võrra tõusnud, näiteks nagu Saksamaal, Hispaanias või Portugalis. Teiselt poolt on aga diislikütuse liitri hind läinud jällegi odavamaks.

Viimasel nädalal langesid ka Eestis kütusehinnad mõnekümne sendi võrra ning diislikütus ei ole enam kallim kui bensiinid 95 ja 98. Konkurentsitult odavaim kütus on endiselt Venemaal, kus näiteks diislikütuse liiter maksab 8 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing