Kiire ukseajam võimaldab autoga vaid mõne sekundiga garaaži sõita

Teet Reier 02. aprill 2007, 00:00

Seda tõestab uus ajam SupraMatic, mis avab ukse võrreldes tavaliste ajamitega poole kiiremini. Vaid mõne sekundiga on garaažiuks lahti ning auto saab kiiresti ja ohutult garaaži parkida.

Tänu kaugjuhtimispuldile kiire garaažisõit on eriti mugav pimedal ajal ja halva ilma korral. Tüütu ootamine, kuni uks avaneb, on kiire ajamiga viidud miinimumini. Kiirus on oluline ka ohutuse seisukohalt. Kui garaaž asub kohe suure liiklusega tänava kõrval, ei takista ootav auto muud liiklust. Kuni 50% suurem avanemiskiirus (22 cm/s) on eriti kasulik sektsioonuste puhul, sest sektsioonuksed avanevad tavaliste ajamitega aeglasemalt kui käänduksed.

Ohutuse seisukohalt on ajamil SupraMatic ka teisi eeliseid, nt automaatne ukselukk. Kui uks on sulgunud, fikseerub kohe üleslükkamiskaitse. Nii on garaaž ja vastava juurdepääsu olemasolul ka elumaja kutsumata külaliste eest kindlalt kaitstud, kes tahaksid ust jõuga avada. See patenteeritud ukselukk töötab ka mehaaniliselt, st ka elektrikatkestuse korral. Seepärast võib ajami puhkuse ajaks rahulikult välja lülitada. Peale selle peatab usaldusväärne väljalülitussüsteem ukse kohe, kui tõstukse liikumisel ilmnevad mingid takistused. See tähendab eelkõige väikelaste ohutust.

Uus on ka standardvarustusse kuuluv nelja klahviga kaugjuhtimispult, millega on võimalik muu hulgas ka ajamivalgustit eraldi sisse ja välja lülitada. Peale selle on võimalik ajamiga SupraMatic seadistada soovitud avanemiskõrgust. Seda saab kasutada nt garaaži õhutamiseks, et ust ei peaks täiesti lahti tegema. Lisana on saadaval eriline ja suurt turvalisust pakkuv tarvik: ajamit on võimalik juhtida sõrmeskanneri abil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing