Stardipauk juba kõlas

Teet Reier 02. aprill 2007, 00:00

Tähelepanu! Kruntidele! Start! Just sellist käsku ootavad nii mõnedki, kes terve talve majaehitusmõtteid haudunud. Viimastel aastatel polegi tegelikult enam suurt vahet, kas on suvi või talv, ehitamine käib hoogsalt igal aastaajal. Siiski on kevad see aeg kui talvised majaehitusmõtted hakkavad paljudele ka käegakatsutavaks saama.

Enne startimist tasuks põigata korraks sisse ka kevadistele ehitusmessidele, et ampsata viimane suutäis tarkusi või lasta osavatel müügimeestel endale midagi mõttetut pähe määrida. Viimasel juhul on võib muidugi hiljem selguda, et ainuüksi kõneosavusega maja soojaks ei küta või lõõtsuvat sügistuult ei takista.

Sest eks igaüks kiidab ju oma ja tavaliselt eestlane veel laidab ka, konkurendi või teise tootja kaupa. Siinkohal võiks olla küll üks lihte soovitus: kui sul on sõber, hea tuttav või naabrimees, kes on hiljuti (aga mitte möödunud sajandil) endale maja ehitanud, mine talle külla ja uuri natuke seda ehitamise telgitagust ka.

Kuigi eks siin ole ka see oht, et kui palju suudavad nad oma valede otsuste puhul olla kriitilised ja endale tuhka pähe raputada. Raske oleks ju tunnistada, et jah, ega see aknavalik just kõige parem polnud ning küttesüsteemi tööshoidmine osutus arvatust tunduvalt kulukamaks.

Aga ausat nõu võiks ikka anda, mitte pärast itsitada, kui ka naaber samasse ämbrisse on astunud. Ja kuigi kõigil on kogu aeg kiire ning napib aega ja tahtmist veel õhtuti arvuti taha istuda uurimaks võimalusi või võtmaks eri firmadelt pakkumisi, tasuks siiski oma soovides selgusele jõuda. Majas, mida me kavandame või ehitame, peame elama hakkama me ise.

Pärast on hilja rusikatega vehelda ja õigust nõuda. Ehitusmehed, kes jama kokku keerasid, on juba neljas ilmakaares laiali ja materjalipakkuja leidnud uue töökoha konkurendi juures. Et mitte pärast stardipauku ennast kohe kinni joosta, oleks oluline teha ka korralik soojendus. Hea tulemus on seda väärt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing