Jalapikendused redeli asemele

ÄP 18. aprill 2007, 00:00

Fago Estonia OÜ pakub lahendust, kus seni redelit eeldanud töödel peaks hakkama saama vaid jalapikendustega.

Ameerika Ühendriikides juba aastaid tuntud vahend kujutab endast midagi Eestiski juba ammutuntud kõmpide laadset. Erinevalt kõmpidest kujutavad karkudeks nimetatavad jalapikendused endast aga ligi meetripikkusi metallist mehhanisme.

Jalapikendused peaksid pakkuma nende kasutajale enam-vähem rahuldavat kõndimisvõimalust ühe kõrgel asuva objekti juurest teise juurde. Pealt vaadates tundub kark painduvat eriliste liigeste abil kõndija jala rütmis.

Edaspidi peaksid Eestigi ehitajad tõttama mängleva kergusega karkudel pea kahe mehe kõrguste lagede poole, pintsel ja värviämber näpus.

Ehitusmessil kõndinud noormees tundus liikuvat üsna loomuliku nõtkusega, justkui omil jalul, ühest ruumist teise. Liiatigi tundus nendega teatav kehakallutaminegi võimalik olevat. Kas nendega ka joosta saab, tundub küsitav. Teisalt peaks materjaliks kasutatav tugev alumiinium tagama talutava liikumise.

Lisainfo: www.fago.ee

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing