Agnes Ojala • 3. mai 2007 kell 5:26

Eesti suursaadik: Moskva saatkonda pole vaja ära kutsuda

Moskvas Vene noorteliikumise rünnaku alla sattunud Eesti saatkonda ega saadikut pole vaja ajutiselt ära kutsuda, arvas Eesti suursaadik Marina Kaljurand.

"Olukorda tuleb hinnata, praegusel hetkel selleks vajadust ei ole. Lapsed on sõitnud koolivaheajale, üks rase lahkus saatkonnast. Saatkond jätkab tööd, kuid eks me jälgime ja hindame olukorda," vahendas Kaljuranna sõnu ETV24.

Vene noorteliikumise Naši liikmed püüdsid kolmapäeval rünnata Eesti suursaadikut Moskvas Marina Kaljuranda vahetult enne pressikonverentsi algust ajalehe Argumentõ i Faktõ toimetuses. Noored ründasid ka saatkonda külastanud Rootsi suursaadiku autot. Veidi pärast keskööd kohaliku aja järgi pildusid kolm tundmatut noort saatkonda kividega.

"Täna ei saa mitte ühegi riigi saadik ennast Moskvas täiesti turvaliselt tunda. Tänasel päeval Vene ametivõimud ei soovi või ei taha täita neid rahvusvahelisi kohustusi, mis on neile pandud diplomaatide, saatkonna töötajate ja saatkondade turvalisuse tagamisel," tähendas Kaljurand eile õhtul.

Hetkel kuum