Harju Elektrilt hiigelkäive

Peeter Teder 09. mai 2007, 00:00

Tallinna börsil muutus meeleolu eile positiivseks, suuremad hinnaliikumised ja suuremad tehingud toimusid kauplemise viimasel tunnil.

Suurima käibega oli Harju Elektri aktsia, millega sooritatud tehingute maht ulatus 129 miljoni kroonini. Väärtpaberi käibe viisid üles kolm kauplemise lõpus sisestatud suurtehingut. Suurimaga neist vahetas omanikku 1,38 miljonit aktsiat. Nii palju aktsiaid on vaid kolmel aktsionäril: Harju KEKil, ING Luxembourg'il ja Lembit Kirsmel.

Aktsia hind langes päeva kokkuvõttes 1,1 protsenti ja oli 58,36 krooni (3,73 eurot). Ilmselt on Harju Elektri aktsiaga sooritatud tehingute puhul tegu maksude optimeerimisega.

Arvata võib, et õige pea liiguvad need aktsiad tagasi esialgse omaniku kontole. Mingit firma ülevõtmist selle tagant otsima ei peaks. Seda on varem kinnitanud ka Harju Elektri esindajad.

Suurima tõusu tegi läbi Olympic EG aktsia, mis kallines 4,5 protsenti ja maksis 180,56 krooni (11,54 eurot). Väärtpaberi käive ulatus 8,2 miljoni kroonini. Olympicu puhul on tegemist fondiemissioonieelse spekulatsiooniga. Nimelt suureneb peagi Olympicu aktsiate arv kaks korda ja hind langeb samal ajal poole võrra. See muudab aktsia suupärasemaks väikeinvestoritele.

Heas hoos oli ka Ekspress Grupi aktsia, tõustes 2,3 protsenti ning makstes 99,20 krooni (6,34 eurot). Aktsia käive oli 3,9 miljonit krooni. Ekspressi aktsia sai üle esmaspäevasest ehmatusest ja võib lähipäevil vaikselt ülespoole tiksuda. Aktsial on veel teatav uudsuse võlu.

Tõusvaid aktsiaid oli börsil kaheksa, langevaid kuus ning muutumatuks jäi kahe aktsia hind. Börsi kogukäive oli 249 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing