Savisaare teisaldamine

Aivar Hundimägi 11. mai 2007, 00:00

Eesti Raadio tellitud arvamusuuring näitas, et aprillikuu rahutustega saime piltlikult öeldes kaks poliitilist laipa. Vene keelt kõnelevaid valijaid arvestades on selleks Andrus Ansip, eestlaste silmis aga Edgar Savisaar.

Savisaar mängis maha võimaluse tõusta konfliktipoolte lepitajaks ja pingete maandajaks.

Savisaar tegi selle vea, et võttis jäigalt kriitilise seisukoha praeguse valitsuse suhtes. Kuna tema esimesed väljaütlemised olid lahmivad ja kriitikas puudus konstruktiivsus, siis koondas ta suure osa eesti keelt kõnelevaid kodanikke enda vastu.

Sisuliselt asetas Savisaar end Eestit ründava Venemaa ja poode lõhkunud märatsejate poolele ning lõikas läbi võimalused asuda lepitajaks. Aga just ühte persooni, keda kuulaks mõlemad osapooled, oleks meil vaja.

Hiljem asus Keskerakond Savisaare tehtut heastama, näiteks esinesid Kalle Laanet ja Ain Seppik politseid kiitvate avaldustega. Aga need katsed ei räägi enam musta valgeks.

I-le pani täpi Savisaare ja Keskerakonna vassimine Vene Riigiduuma delegatsiooni juhiga kohtumise teemal.

Savisaar kinnistas endale Moskva-meelse poliitiku maine ja nii ei saa me vähemalt selle Riigikogu ajal näha ka tema comeback'i Toompeal võimul olijate sekka. Kui pronkssõdur teisaldati kalmistule, siis Edgar Savisaar teisaldas end ise tipp-poliitikast munitsipaalpoliitikuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing