Jüri tehnopark sai koduks 25 firmale

Sten-Aleks Pihlak 16. mai 2007, 00:00

Tehnopargi rajaja AS Kodu Grupp on sinna investeerinud 170 mln krooni ehk kolm korda rohkem, kui algul plaanis.

"Tegelikult oleme ühe korra juba pargi avanud, aga nüüd tähistame ettevõtmise teist etappi, kui majad ka peal on," rääkis Kodu Grupi tegevjuht Urmas Niine, kelle sõnul on ettevõtmine kestnud umbes kolm aastat.

Praeguse etapi lõpuks on esialgne 50 miljoni kroonine eelarve ületatud üle kolme korra ning 2008. aastal ületatakse umbes kümnekordselt. "Algne maksumus oli planeeritud 50 mln krooni ringi, kui tahtsime oma krundile teha lihtsalt kommunikatsioonisüsteemi. Siis tuli idee ehitada sinna ka hooned ja müüa koos nendega," selgitas Niine hinna tõusu.

Niine ei kahetse otsust, sest krunte on täna saada vaid kolm. "Kui kolm aastat tagasi alustasime kruntide müüki 380 krooniga ruutmeeter, siis tänase kolme krundi ruutmeetrihind kõigub 1200 ja 1500 krooni vahel," sõnas Niine, kuid tunnistas, et alguses neil siiski nii lilleliselt ei läinud. "Tõesti oli alguses keeruline, sest siis jäi see piirkond linnast liiga kaugeks. Iga aastaga on linn liikunud aina väljapoole ja enam meil huvilistest puudust ei tule."

Möödunud kuul endale Jüri tehnopargis laopinna rentinud OÜ Rave Mööbel on otsusega väga rahul. "Me otsisime endale päris oma pinda, kuhu ladu teha, kuid ühest heast kohast jäime ilma. Nii otsustasimegi teatud perioodiks sellel pinnal peatuda," ütles OÜ Rave Mööbel müügijuht Mart Klamas, kelle sõnul on neil leping sõlmitud viieks aastaks.

Rave Mööbli valik Jüri kasuks oli suuresti tingitud asukohast. "Kuna see asub Tallinna ringtee ja Tartu maantee sõlmpunktis, on mõlemale poole hea minna ja tulla ning saab vältida liiklusummikuid," rääkis Klamas.

Kuigi tehnoparke kerkib Eestis praegu lausa üksteise võidu, pole konkurents arendajad karvupidi kokku ajanud. "Konkurents on küll tihe, kuid kliente meile jagub," rääkis Jüri tehnopargiga samas piirkonnas asuvat Rae tehnoparki arendava Merko Ehituse müügidirektor Ardi Lossmann.

Lossmanni sõnul ei ole veel tekkinud vajadust klientidest iga hinnaga kinni hoida. "Olemegi võib-olla üsna jäik partner, sest meil on kindel hinnakiri, mida järgime." Suur kauplemisruum ei näi ka vajalik, sest Rae tehnopargi 41 krundist on paregu saadaval vaid kolm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing