24. mai 2007 kell 7:17

Hans H. Luik näeb pronkssõdurit Ekspressi aktsia languse taga

Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik leiab, et Ekspress Grupi aktsia hinna languse taga on pronkssõduri ümber puhkenud skandaal.

Luige sõnul on Ekspressi aktsiate ostjate hulgas on hiiglasuur enamus välismaa fondidel. "Fondihaldurid on valgete käekestega konservatiivsed inimesed Viinist, Frankfurdist, Varssavist, Stockholmist," kirjutab ta Eesti Päevalehes.

"Paar nädalat pole enam kaugekõnesid tulnud. Fondijuhid ei kibele enam üldsegi. See on loogiline, kui järele mõelda, Eestis juhtus iseseisvusaja kõige suurem poliitiline, julgeoleku- ja diplomaatiakriis. Milline fondihaldur topiks sellisel hetkel oma kundede raha just Eestisse, kui valida on veel Bulgaaria, Poola, Sloveenia, ning kui Eesti uurib NATO spetsialistide abil küberrünnakuid riigi ja Hansapanga vastu?" küsib Luik.

Luik prognoosib, et juunis-juulis ei osta Eesti aktsiaid ükski suur fond. "Sellises olukorras tahan ise küll aktsiaid turult juurde osta ja seda ka teen, kui regulaator loa annab. Pikaajaliselt usun pigem meie firma juhtkonda kui heitunud Frankfurdi ja Londoni investeerimispankureid. Aktsionäridel aga soovitan Ekspress Grupilt häid uudiseid oodata. Kes viimasena müüb, müüb kallimalt!" rõhutab Luik.

Hetkel kuum