Turud miinuses

Tõnis Oja 13. juuni 2007, 00:00

Kerge langusmeeleolu valitses eile nii Euroopa kui ka USA aktsiaturgudel. Pärast poolepunktist tõusu esmaspäeval langes Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,3 protsenti. Peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks langes eilse kauplemispäeva esimesel pooltunnil poole protsendi võrra. Miinuses olid eile ka Euroopa suuremad aktsiaturud.

Samuti olid miinuses Helsingi ja Stockholmi börsid. Helsingi börsiindeks langes veidi üle protsendi, Stockholmi börsi üldindeks kaotas väärtusest samuti protsendi jao. Positiivse poole pealt torkas eredalt silma Skandinaavia suurim telekommunikatsioonifirma, Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera, mille hind kerkis 2,6 protsenti, 51,00 Rootsi kroonini. Ettevõte teatas, et tegevjuht Anders Igel lahkub juuli lõpus ametist ning talle hakatakse otsima asendajat. Investorid ootavad muutusi ka ettevõtte strateegias ehk nagu ütles Bloombergile Nordea Asset Managementi fondijuht Johan Stein: "Turg ootab, kas uus juht on suuteline teostama seda, mida ettevõte saavutada soovib."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing