21. juuni 2007 kell 13:50

Tallinnas muutub parkimiskord

Linnavolikogus muudetud parkimistasu kehtestamise määruse kohaselt võib mootorrattaid alates 1. juulist linnas tasuta parkida, hübriidautode parkimise eest tuleb aga edaspidi hakata maksma, teatas linnavalitsus.

Volikogu täpsustas parkimistasu soodustuste andmise tingimusi ja vabastas maksmisest kaherattalised mootorsõidukid. Muudatus jõustub 1. juulist. „Pargi ja reisi” süsteemi kasutajad saavad selleks ettenähtud parklates tasuta parkida alates 1. septembrist 2007.

Samuti muutis volikogu hübriidmootoriga sõidukite parkimise korda. Oma määrusega 16. juunist 2005 oli linnavolikogu vabastanud hübriidautod parkimistasust, et soodustada keskkonda vähem saastavate sõidukite kasutamist. Nagu ütles abilinnapea Jaanus Mutli, on hübriidsõidukite arv hakanud nüüd piirama teiste sõidukite võimalusi parkimiskohtade kasutamiseks. „Hübriidmootoriga sõidukitele on väljastatud 158 parkimiskaarti, neist linnamaasturitele 96,” tõdes Mutli. „Oma klassis on hübriidmootoriga linnamaasturid küll keskkonnasõbralikumad, kuid võrreldes kesk- ja väikeklassiautodega puudub nende puhul keskkonnasääst täielikult.”

Mutli sõnul on rakendatud soodustus küll aidanud vähendada keskkonna saastamist, kuid tekitanud linnamaasturite mõõtmete tõttu probleeme parkimiskorralduses. Seetõttu otsustas volikogu lõpetada tasuta parkimise soodustus hübriidmootoriga linnamaasturitele tuleva aasta algusest. Väiksed hübriidautod süsinikoksiidi (CO2) emissiooniga heitgaasides alla 125 grammi kilomeetri kohta on parkimistasust vabad kuni 1. jaanuarini 2010.

Hetkel kuum