Aasia rekordtasemel

Raivo Sormunen 06. juuli 2007, 00:00

Aasia aktsiaturud tõusid eile kuuendat päeva järjest ja jõudsid uue rekordtasemeni.

Morgan Stanley Capital Internationali Aasia börsiindeks lõpetas 156,67 punktil ehk 0,5 protsenti kõrgemal kui päev varem.

Maailma suurim arvutite mälukiipide tootja Samsung Electronics aktsia lisas hinnale 2,3 protsenti ja jõudis 591 000 Koerea vonini. Samas sektoris esinev Hynix Semiconductor kosus 2,7 protsenti ja lõpetas 35 900 vonil.

Citigroupi hinnangul võivad mõlemad firmad veel sel kuul osade mälukiipide hindu kümnendiku võrra tõsta. Lisaks on CJ Investment & Securitiesi raporti kohaselt dünaamilise muutmälu (DRAM) hinnad viimase kuuga tänu kasvavale nõudlusele ja vähenenud pakkumisele 15-20 protsendi võrra tõusnud.

LG.Philips LCD aktsia rallis eile 2,6 protsendini, 43 600 vonini. Citigroupi arvates võib maailma suuruselt teise LCD-ekraanide tootja tegevuskasum ulatuda teises kvartalis 156 miljardi vonini. Viimasel neljal kvartalil on LG.Philips LCD tootnud kahjumit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing