• OMX Baltic0,57%301,39
  • OMX Riga0,52%868,04
  • OMX Tallinn0,34%1 961,49
  • OMX Vilnius0,56%1 172,25
  • S&P 5000,68%5 521,91
  • DOW 300,09%40 131,44
  • Nasdaq 1,14%17 362,43
  • FTSE 1000,09%8 415,25
  • Nikkei 2251,9%35 705,74
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%94
  • OMX Baltic0,57%301,39
  • OMX Riga0,52%868,04
  • OMX Tallinn0,34%1 961,49
  • OMX Vilnius0,56%1 172,25
  • S&P 5000,68%5 521,91
  • DOW 300,09%40 131,44
  • Nasdaq 1,14%17 362,43
  • FTSE 1000,09%8 415,25
  • Nikkei 2251,9%35 705,74
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%94
  • 26.07.07, 13:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Allergiavabad maapähklid on tulekul

Põhja-Carolina Riikliku Põllumajandus- ja Tehnikaülikooli dotsent Mohamed Ahmedna on välja töötanud lihtsa tehnoloogia allergeenidevabade maapähklite saamiseks.
Ülikooli ametnike sõnul on uudse tehnoloogia, mis inaktiveerib maapähklis leiduvad allergeenid ilma pähklite maitset ega kvaliteeti muutmata. Litsentseerimise vastu on huvi tundnud juba toidufirmad, vahendas Eesti geenikeskus.
Immunoloogilised uuringud on näidanud töödeldud küpsete maapähklite tuumades sisalduvate allergeenide täielikku inaktiveerumist, samuti ei ilmnenud allergiliste inimeste seerumil mingit reaktsiooni maapähklitele.
Pähkliallergiad kuuluvad ühtede ägedamate toiduallergiate hulka, mille all vaevleb hinnanguliselt üks protsent lastest.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele