Silvano astus seitse penikoormat edasi

Romet Kreek 30. august 2007, 00:00

Äsja ka nime poolest uuenduskuuri läbi teinud Silvano Fashion Grupi aktsia hind virutas eile tõusta 9,9 protsenti, 85,27 kroonini ehk 5,45 euroni.

Aktsia 11,6 mln kroonisesse käibesse mahtus 133 tehingut. Jättes kõrvale tehingu saja tuhande aktsiaga, olid tehingud väga väikese arvu aktsiatega.

Varem PTA Grupina ja selle eelkäija Klementina esinenud kompanii reageeris tulemuste plahvatuslikule kasvule.

Eile avaldasid II kvartali tulemused Saku Õlletehas ja Ekspress Grupp.

Saku Õlletehase käive kasvas pea 26 protsenti, 283 mln kroonini. Puhaskasum kasvas 22 protsenti, 59,6 mln kroonini. Saku Õlletehase jaoks oli see väga hea tulemus, kuna alkoholimüüki piirasid Pronksiöö ja mitmetes Harjumaa valdades jõustunud administratiivsed ajalised alkoholi müügipiirangud. Saku Õlletehase aktsia hind tõusis 2,4 protsenti, 248,78 kroonini ehk 15,90 euroni, Selleks vajati vaid 20 aktsiat.

Meediakontserni II kvartali käive kasvas 17 protsenti, 277,4 mln kroonini. Puhaskasum kasvas napid 15 protsenti, 32,6 mln kroonini. Tagasihoidlikud tulemused tõstsid aktsia hinda 0,9 protsenti, 85,90 kroonini ehk 5,49 euroni. Kindlasti pööravad investorid Ekspress Grupi puhul rohkem tähelepanu läinud tulemuste asemel üüratu hinna eest ostetavale kiire kasvuga Delfile ning sealt saavutatavate või mittesaavutatavate sünergiate muutumist ettevõtte kasumiteks.

Ehkki võrdlus võib näida väga vägivaldsena, sarnaneb Ekspress väga Tallinkiga. Mõlemad kasutasid ohtrasti laenuraha riskantseteks suure potentsiaaliga tehinguteks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing