Investeeringud uude pitsarestorani küündivad mitme miljoni kroonini. "Kui arvestada, et korralik köök maksab miljoni, ehitamine läheb maksma miljoni, siis võib arvata, et 3 ja 5 miljoni vahemikku see jääb," märkis Cilija Eesti juhataja Kivisaar.
Kivisaare sõnul plaanib oktoobri esimesel nädalal uksed avav Leedu pitsarestoran esimeste kuudega käivet teha miljoni krooni kandis.
"Kindlasti ei taha me piirduda ainult Tallinnaga. Eesmärk on ikkagi teha korralik kett üle terve riigi. Praegu oleme arvestanud, et avame 2-3 kohta aastas, märkis Kivisaar.
Esimene restoran avatakse Kristiine keskuses, teine on plaanitud Stockmanni lähedale. Kivisaare sõnul on eesmärk saada Eesti suurimaks pitsarestoranide ketiks.
Peetri ja Pappa Pizza keti omaniku Madis Kinksi sõnul on Leedu ja Läti pitsaturu liider Cili juba pikemat aega plaaninud Eestisse tulla.
"Kindlasti on tegemist konkurendiga, kuid rahustit ma sellepärast võtma ei pea. Cili kontseptsioon on teistsugune kui meil, nad on rohkem restorani moodi, kallimad, kuid luksuslikumad," rääkis Kinks.
Kinksi sõnul peaks uustulnuk arvestama rahvusliku eripäraga. "Sageli on nii, et eestlased ei võta omaks lätlaste asju ja vastupidi," ütles Kinks.
Kristiine keskust pidas Kinks kalliks asukohaks. "Meie jaoks on üürid Kristiines liiga räiged," märkis ta.
Cili miljonikroonise käibeplaani kohta märkis Kinks, et see on latt, millest peaks kohe hooga üle hüppama.
Pizza Americana juhataja Merje Kästri pole Leedu ja Läti turuliidrist Cilist kuulnudki. Tema sõnul on Eestis praegu turuliidrid Pizza Americana ja Peetri Pizza.
Autor: Kaisa Tahlfeld