20. september 2007 kell 18:05

Kalevil pole paigas, kuidas väikeaktsionäridelt aktsiaid tagasi ostetakse

Kalevil pole veel paika pandud, kuidas väikeaktsionäridelt hakatakse aktsiaid tagasi ostma.

Kalevi õigusteeninduse juhi Allan Viirma sõnul pole aktsiate tagasiostu kava veel avaldamisküps. Viirma teatel ei saa praegu veel öelda millal ettevõte omi väärtpabereid hakkab tagasi ostma. Samuti pole veel teada, kas Kalev ostab aktsiaid tagasi läbi börsisüsteemi või kogub kokku väikeaktsionäride müügisoovid.

Kalevi aktsionäride tänasel üldkoosolekul võeti vastu otsus, mis lubab Kalevil ühe aasta jooksul osta oma aktsiaid tagasi hinnaga 29 krooni ühe aktsia kohta. Kalev tasub oma aktsiate eest seltsi varast, mis ületab aktsiakapitali, reservkapitali ja ülekurssi.

Kalevi jaoks on aktsiate tagasiostmine õigus mitte aga kohustus.

Äriseadus sätestab, et ettevõte võib maksimaalselt tagasi osta 10 protsenti oma aktsiatest. Maksimumjuhul tähendaks see Kalevi puhul ligi 2,4 miljoni väärtpaberi tagasiostmist (Kalevi aktsiakapital koosneb 23,63 miljonist aktsiast).

Kalevi aktsia sulgus täna börsil 18,15 kroonil.

Hetkel kuum