12. november 2007 kell 12:42

Kaubamaja ekspert: eestlane kulutab ilule 2500 krooni aastas

Kaubamaja ilukauplusteketi TKM Beaty juht Lea Endrikson ütles, et keskmine eestlane kulutab ilutoodetele aastas 2000-2500 krooni.

Tallinna Kauamaja püüab oma uue ilukauplusteketiga eristuda seni turul olevastest pakkujatest. Endrikson andmetel kulutatakse Põhjmaades ilule aastas 7000-8000 krooni, Prantsusmaal ja Saksamaal isegi ligi 10 000 krooni elaniku kohta. "See näitab, et meie suund ja siht on õige," kommenteeris Endrikson iluvaldkonda laienemise põhjuseid.

Endrikson uskus, et nad hakkavad eristuma läbi iluteenuse pakkumise, st avatud on ilustuudiod juuksuri-, küüne- ja spateenusteni välja. Plaanis on avada 3-4 aastaga kuni 15 I.L.U. kauplust Baltimaades. Endrikson toonitas, et nad annavad ka meestele õiguse ilule, st hakkavad pakkuma senisest enam ja otsesemalt tooteid meestele.

"Uus kauplustekett ühendab endas nii ilu kui ka emotsiooni kui matemaatikat," tutvustas Endrikson kaubamaja uue brändi ideoloogiat, mille nimeks on I.L.U. ja motoks inglise keeles: I love you are beautiful.

Ilutoodete kui sektori kasv on Eestis tänavu olnud 16%, Lätis 27% ja Leedus 18%.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum