Mariliis Pinn • 12. detsember 2007 kell 22:00

Tark ja Pilv tõusevad juuraturul suurimaks

"Majandus ja õigus ei liiku sünkroonis. Kui majanduses on kriis, siis see automaatselt ei liigu õigusvaldkonda. Ei ole põhjust eeldada, et õigusturu maht väheneb. Probleemide olemus lihtsalt muutub, näiteks kui buumi ajal luuakse ettevõtteid, siis kriisis tuleb lahendada makseraskustest tekkivaid probleeme," selgitas uue büroo partner Aivar Pilv.

Tark, Pilv & Co juhtivpartner Aare Tark tõi näite USA õigusajakirjast, mis ennustab kinnisvarakriisi tõttu õigusteenuste mahu olulist kasvu.

Targa sõnul on ühinemismõte käinud peast läbi mitu korda. "Pilvega oleme sellest rääkinud kevadest alates. Otsus ei ole peale sunnitud. Mõlemal ettevõttel läheb hästi ja käibenumber on läbi aegade suurim," lisas ta.

Ka Pilve sõnul polnud ühinemine sundkäik. "See oli puhtalt pragmaatiline protsess. Viimastel aastatel on advokaatide liikumine aktiivsem kui varem, järgmine põlvkond on asunud oma büroosid looma." Pilve sõnul prognoosis ta paar aastat tagasi, et kaks-kolm ühinemist peaks toimuma, ja nii on ka läinud. "Võivad liituda veel väiksemad bürood," märkis Pilv.

Pilve sõnul lõikavad ühinemisest kasu mõlemad advokaadibürood. "Me täiendame teineteist nendes valdkondades, kus kumbki tugev on olnud," lisas ta. Näiteks tõid mehed välja, et Tark & Co tugevus on tehingute nõustamine ja ärikliendid. Aivar Pilve büroo spetsialiteet pigem kohtuvaidluste lahendamine. "Viimasel ajal on kasvanud nn valgekraeliste kuritegevus, mis on huvitav ja põnev nišš, kus tööd jätkub," kommenteeris Pilv.

Targa sõnul on neil Pilvega suurosalused uues büroos, teiste partnerite osalused muutuvad vastavalt igaühe panusele. "Targa & Co osalus uues ettevõttes on 65% ja Advokaadibüroo Aivar Pilv osa on umbes 35%," lisas ta.

Tark peab enda suurimaks konkurendiks Advokaadibüroo Raidla ja Partnerid OÜd. "Me oleme arvuliselt suurim, ei ole seda veel käibelt ja see tuleb ka saavutada," lisas ta.

Advokaadibüroo Raidla ja Partnerid OÜ partner Sven Papp ütles, et neile tekib nüüd üks tõsine konkurent juurde. "Ei ole hea pikka aega üksi turuliider olla, lihtsam on toimetada, kui neid on mitu," lisas ta.

Advokaadibüroo Raidla ja Partnerid OÜ kellegagi ühineda ei soovi. "Leian, et 35 advokaadiga oleme piisavalt suured, et ükski tehing Eestis tegemata ei jääks," lisas ta.

Hetkel kuum