20. detsember 2007 kell 10:12

Sotsiaalministri nõunikuna töötas varas

Eelmise valitsuse sotsiaalministri Jaak Aabi nõunik, keskerakondlane shy;Kaimo Olesk (32), osutus Saksamaal vangis istunud vargaks.

1994. aastal mõistis Rheinland-Pfalzi liidumaal asuva Neustadt an der Weinstrasse kohus Oleski süüdi kuues varguses. Lisaks jäi ta süüdi pidevas juhiloata auto juhtimises ning kaheksas sotsiaaltoetuse väljapetmises, kirjutas Eesti Ekspress.

2003. aastal alustas Olesk karjääri Tallinna tööhõiveametis, tõustes peagi konsultandi kohalt tööturukoolituse osakonna juhatajaks. Mais 2005 nimetas keskerakondlasest sotsiaalminister Aab Oleski oma nõunikuks.

Oleski karjäär katkes kevadel 2006, kui kaitsepolitsei tunnistas ta kahtlustatavaks korduvas pistise võtmises. Väidetavalt suunas Olesk ligi nelja miljoni krooni eest koolituslepinguid ettevõtjatele, kellelt sai vastu hüvesid. Kohus arutab Oleski süüasja tuleva aasta algul.

Hetkel kuum