Viru Õlu: meie omanikud kaaluvad Pulsi ostu

10. jaanuar 2008, 14:10

Viru Õlu tegevjuhi Ott Lichti sõnul on
nende omanikfirma Taani kontsern Harboe pidanud läbirääkimisi Puls Brewery
ostuks ning hetkel on ostuotsus kaalumisel.

„Meie omanikfirma on asjaga kursis, kuid kuidas asjad edasi lähevad, seda on vara kommenteerida. Ütleme nii, et meie omanikud kaaluvad seda, kõik sõltub tingimustest. Asjadest on räägitud, kuid kes ettepaneku tegi selleks - meie või nemad - see pole hetkel isegi oluline,“ kommenteeris Licht küsimust, kas nende omanikud võiksid olla huvitatud Puls Brewery ostust.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul nemad Pulsist huvitatud pole. Kuid Lichti sõnul võiksid sellest ostust aga olla kõik huvitatud, kui vaid konkurentsiamet lubaks. „Mina isiklikult arvan, et kõik nad plaaniksid osta, kuid konkurentsiamet ei luba, sest A.Le Coqil näiteks on turuosa liiga suur,“ märkis Licht.

„Väikest brändi on ju lihtne alla neelata, kuid kui olla suure kontserni osa, siis valmistab see suurematele rohkem peavalu. Kui ei tehta maksusoodustusi, Eesti riik selles osas palju kaasa ka ei aita. Väiketootjatel on näiteks Lätis suured maksusoodustused, see on ka põhjuseks, miks seal on väiksemaid tootjaid rohkem kui siin,“ seletas Licht ning lisas, et Pulsi bränd on liiga hea selleks, et lihtsalt ära kaduda.

Kuigi privaatbränd on kasvav turg kogu Euroopas, siis Eestis ainult privaatbrändiga tema sõnul ära ei ela. „Kõik kaubanduses tegelevad inimesed teavad, et privaatbränd on kasvav trend, kuid Eesti on liiga väike, et ainult sellega siin ära elada. Samuti pole see Eestis veel ka nii populaarne,“ lisas Licht.

Eesti õlleturul tugeval kolmandal positsioonil olev AS Viru Õlu tegutseb Virumaal Haljalas aastast 1975. Viru Õlu suuraktsionär on alates 1992. aastast Taani õlletehas Harboes Bryggeri.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2008, 11:10
Otsi:

Ava täpsem otsing