Eelmisel aastal saadeti ligi 60 miljonit kirja

13. jaanuar 2008, 15:03

Eesti Post täheldab jätkuvat kirja ja paki
saatmise populaarsust, teatas ettevõte.

Eesti Posti juhatuse liikme Ahti Kallaste sõnul ei pea paika nende inimeste ütlused, kes väidavad, et kirjade ja kaartide saatmine on ajalugu. „Statistika näitab, et kirjade saatmine ei ole vähenenud, see trend on lähiaastatel pigem tõusev,” lisas Kallaste.

Kokku saadeti Eesti Posti vahendusel eelmisel aastal ligi 60 miljonit kirja, millest Eesti siseselt ja välismaale saadeti ligemale 54 miljonit kirja ning välismaalt Eestisse saadeti ~5 miljonit kirja. Sorteerimiskeskuse igapäevane koormus (standard-, maksi-, import-, eksport- ja sisemaine kiri) on keskmiselt 200 tuhat kirja päevas, jõuluperioodil 2007 ulatusid kogused 400 tuhande kirjani päevas.

Postipakkide osas võib täheldada tendentsi, kus Eestist saadetakse pakke välja rohkem. Eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 10,5 tuhat, sisse tuli 8,5 tuhat postipakki.

Postimüük on endiselt populaarne, aasta kahel viimase kuul oli saadetisi kokku ligi 300 tuhat. Tavakoormus postimüügil on 6 tuhat pakki päevas, jõulude ajal 12 tuhat pakki. Kullerpakke edastati detsembris üle 100 tuhande. Kui ELS kuller tavakoormus on 4 tuhat pakki päevas, siis jõulukoormuse ajal 7 tuhat pakki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2008, 15:02
Otsi:

Ava täpsem otsing