Kreitzberg: ametnike hüvesid vähendatakse kvaliteedi arvelt

Ralf-Martin Soe 14. jaanuar 2008, 11:21

Sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzberg suhtub
skeptiliselt Rein Langi juhitava justiitsministeeriumi plaani vähendada ametnike
hüvesid.

„Hüved tekitavad konkurentsi. Kui me viime konkurentsi tunduvalt madalamaks, siis kannatab seaduste kvaliteet, mis ei ole praegugi ülimalt kõrge,“ kommenteeris Sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Peeter Kreitzberg justiitsministeerium plaani vähendada ametnike hüvesid võttes osa neist tööle töölepingu alusel.

Kreitzbergi sõnul on tugev avalik teenistuja väga oluline stabiilsuse garant riigile. „Mina küll sellele plaanile automaatselt käsi ei hakka plaksutama. Näiteks Euroopa Liit püsib hästi tugeval ametkonnal. Minu meelest peame säilitama kõik hoovad, et riigiametnike tase oleks võimalikult tugev ja kõrge,“ lisas Kreitzberg, kes pole siiski plaanitava seadusemuudatusega veel süvitsi tutvunud.

Endise haridusministri sõnul on aga oluline, et ametnike põhipalk oleks vähemalt 80%. „Probleem on selles, et osal ametnikel on lisatasud 80%. Probleem ei ole selles, et võtta ära kõikvõimalikud motivaatorid, et saada head kaadrit,“ lisas Kreitzberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2008, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing