Laanet: ametnike hüvede teema hajutab maksude tõstmist

Ralf-Martin Soe 14. jaanuar 2008, 16:56

Riigikogu keskfraktsiooni liikme Kalle
Laaneti sõnul tahetakse ametnike hüvede teemaga juhtida kõrvale avalikkuse
tähelepanu majanduskasvu languselt ning maksude
tõstmiselt.

Ta toonitas, et nii ametnike hüvede muutmine kui ka uus töölepinguseadus nõuavad laiemat avalikku arutelu. Laaneti sõnul jääb hetkel mulje põhjuslikust kiirustamisest. "Üks põhjus võib olla avalikkuse kõrvalejuhtimine majanduskasvu langusest ning maksude tõstmisest,“ lisas mees.

„Loomulikult on ühiskond muutunud ning õiguslik positsioon tuleks üle vaadata. Aga see peaks toimuma demokraatlikus ühiskonnas avaliku diskussiooni kaudu. Ma olen seisukohal, et need on nii olulised eelnõud, mis vajaksid laiemat avalikkuse debatti, et saada parem tulem kogu ühiskonna jaoks,“ ütles riigikogu liige Kalle Laanet.

Endise siseministri sõnul plaanis Lang ametnike arvu vähendamist ning töölepinguga töötajate arvu suurendamist juba eelmise valitsuse ajal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2008, 16:56
Otsi:

Ava täpsem otsing