Hokilegendi süüdistatakse Eestit läbinud narkoäri rahastamises

Mariliis Pinn 16. jaanuar 2008, 08:44

Aastaid NHLis mänginud Soome jäähokitähele
Jere Karalahtile esitati süüdistus narkootikumide salakaubaveoga tegeleva
rühmituse rahastamises.

Kohtuprotsess ühe Soome parema hokimehe üle algab 29. jaanuaril. Kohe pärast uudise ilmsikstulekut teatas mehe praegune koduklubi HIFK mängija teenetest loobumisest, kirjutas Postimees.ee. HIFK eest mängis mees 11 hooaega ja kuulus vaieldamatult Soome liiga paremate kaitsjate hulka.

"Pean Soomet õigusriigiks, kuigi olen algusest peale kindel, et ma pole süüdi," ütles Karalahti pärast süüdistuse esitamist. Detsembri keskel paljastati Eesti ja Soome politsei koostöös väidetav narkokett, kus mootorrattaklubi Bandidos osalusel toodi ebaseaduslikult Soome umbes 200 kilogrammi amfetamiini.

Politsei arvates ulatub amefetamiini hind tänavakaubanduses 3–4 miljoni euro ehk 47–63 miljoni kroonini. Lõviosa narkootilisest ainest olnud pärit Eestist. 32aastasele Karalahtile pannakse süüks meelemürkide ostuks raha laenamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2008, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing