Maris Lauri: odavate laenumarginaalide aeg on möödas

Piret Reiljan 18. jaanuar 2008, 14:28

Hansabank Marketsi analüütiku Maris Lauri
sõnul pole Baltikum rahakate välisinvestorite jaoks enam eriti rõõmustav koht,
mistõttu on ka odavate laenumarginaalide aeg mööda saanud.

"Kohalikud intressimäärad on Euriboriga oluliselt vähem seotud kui 1-2 aastat tagasi," sõnas Lauri. Seetõttu saavad Lauri sõnul Euribori languse üle rõõmustada vaid need, kel laen juba võetud. Uute laenuklientide jaoks söövad Euribori languse suure tõenäosusega ära üha kasvavad laenumarginaalid.

Euribori edasist tulevikku Lauri ennustada ei oska. "Euriboriga võib tulla igasuguseid üllatusi," nentis ta.

"Kuigi turu konsensus ootab, et suuremad likviidsusprobleemid on möödas, ei muutu olukord eriliselt heaks veel tüki aja jooksul," sõnas Lauri. Ta lisas veel, et kui inflatsioon Euroopas ei hakka alla tulema, asub Euroopa Keskpank tõenäoliselt taas intresse tõstma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2008, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing