Raasuke: Euribori tulevik on etteaimamatu

Piret Reiljan 18. jaanuar 2008, 13:15

Hansapanga Grupi juhi Erkki Raasukese sõnul
on praegu väga raske Euribori edasist liikumist ette näha, kuna ühelt poolt
õhutab Euroopa ebamugav inflatsiooniootus Euribori
tõstma, teisalt majanduse jahenemine sunnib seda pigem langetama.

"Euribori edasine tase olenebki sellest, kumb jääb peale - kas Euribori langust tõotav majanduse jahenemise ootus või Euribori tõstmisele õhutav inflatsioonisurve," rääkis Raasuke. Lähema 3-6 kuu jooksul Raasuke siiski olulist muutust Euribori tasemes ei ennusta. "Euribori tuleviku osas on palju teadmatust, pikemas perspektiivis ei oska ma midagi oodata," nentis pangajuht.

Viimase kuu jooksul on Euribor langenud 0,5 protsendipunkti võrra, langedes eile alla 4,5 protsendi piiri. Raasukese sõnul on viimase kuu languse peamine põhjus finantsturgude ärevuse vähenemine.

"Samuti on suur osa Euroopa pankasid andnud signaali, et nad asuvad laenutingimusi karmistama, mis omakorda pidurdab majanduse kasvu. Euroopa Keskpank peab arvestama, et intresside tõstmisega asub ta majanduse jahenemist veelgi kiirendama," ütles Raasuke ja lisas, et seetõttu on ka ootused Euribori tõusule vähenenud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2008, 13:35
Otsi:

Ava täpsem otsing