Aasia aktsiaturgudel valitseb paanika

22. jaanuar 2008, 09:04

Aasia aktsiaturgudel toimub täielik
paanika, enamik aktsiaindekseid on viie- kuni kümneprotsendilises miinuses, BBC
teatel peatati Lõuna-Koreas kauplemine.

„Tegemist on paanikaga,” lausus uudisteagentuurile Bloomberg Kuala Lumpuris varahaldusfirma CIMB-Principal Asset Management fondijuht Patrick Chang. „Turg arvestab majanduslangusega ning põhja pole lähima nädala-paari jooksul näha,” lisas ta.

Tokio börsi Nikkei indeks kukkus 5,65 protsenti 12573,05 punktini, Hongkongi börsi Hang Sengi indeks lõpetas kaheksa protsenti miinuses Hiina börsid oli veidi alla seitsme protsendiga miinuses. India börs on kukkunud 11 protsenti.

Aasia börsidele on aasta alanud eriti halvasti. Nikkei on kaotanud sel kuul 17 protsenti oma väärtusest, Han-Sengi indeks koguni enam kui viiendiku. Bloombergi andmetel on Aasia ettevõtted kaotanud sel aastal viis triljonit dollarit oma väärtusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing