Eesti, Leedu ja Läti börsid on punased

22. jaanuar 2008, 12:00

Nii Eesti, Läti kui ka Leedu börsil pole
hetkel tõusjaid. Tallinna börsil on 15, Riia börsil 13 ja Leedu börsil 28
langejat.

„Börsil käib võidujooks – igaüks tahab esimesena müüa. Meil pole aega, et vaadata hindu, investorid helistavad meile ja me lihtsalt müüme,” ütles Leedu maaklerfirma Orion Securities maakler Dalius Gerulaitis.

Leedu lehe Verslo Žinios majandusajakirjanik Ernestas Naprys ütles, et olukorda Leedu turul võib isegi krahhiks nimetada, sest pole mingit ratsionaalset põhjendust sellele, mis toimub - investorid ei hooli uudistest, vaid järgivad välisturge.

Lisaks võib Leedu situatsiooni muuta halvemaks repode ehk müügi ja tagasiostu tehingute all olevate aktsiate sundmüük, tõi ajakirjanik välja.
„Kui aktsia hind jõuab madalaima piirini ja ei kata hinda, mida pank maksis investorile aktsiate eest, siis peavad investorid maksma rohkem raha pangale või sulgema repod. Sellised sundmüügid aga suruvad aktsia hinnad veelgi madalamale, sest aktsiaid on rohkem börsil,” selgitas ta.

OMX Tallinna indeks on täna langenud 3,5%, OMX Riga indeks 4,04% ja OMX Vilniuse indeks 4,79%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 12:09
Otsi:

Ava täpsem otsing