ÄP fototoimetus • 27. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Väliskaubanduse puudujääk vähenes

Statistikaameti andmetel kasvas eksport 2006. aasta novembriga võrreldes 12 protsenti, mullu oktoobris oli täpsustatud andmetel ekspordi aastakasv 13 protsenti. Samal ajal pidurdus impordi aastane kasvutempo veelgi ja ulatus vaid 2 protsendini. Nende arengute tulemusena kahanes kaubavahetuse bilansi puudujääk novembris 3,6 miljardi kroonini. Aastatagusest tasemest oli väliskaubanduse defitsiit viiendiku võrra madalam ja eelmise kuuga võrreldes langes kümnendiku ulatuses, teatas majandusministeerium.

Taimsete toodete väljavedu kasvas aastaga üle kahe korra. Hea saagiaasta toel suurenes teravilja eksport. Jookide väljavedu oli 2/3 suurem kui mullu ja piimatoodete eksport kasvas poole võrra.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt