Väliskaubanduse puudujääk vähenes

ÄP 28. jaanuar 2008, 00:00

Statistikaameti andmetel kasvas eksport 2006. aasta novembriga võrreldes 12 protsenti, mullu oktoobris oli täpsustatud andmetel ekspordi aastakasv 13 protsenti. Samal ajal pidurdus impordi aastane kasvutempo veelgi ja ulatus vaid 2 protsendini. Nende arengute tulemusena kahanes kaubavahetuse bilansi puudujääk novembris 3,6 miljardi kroonini. Aastatagusest tasemest oli väliskaubanduse defitsiit viiendiku võrra madalam ja eelmise kuuga võrreldes langes kümnendiku ulatuses, teatas majandusministeerium.

Taimsete toodete väljavedu kasvas aastaga üle kahe korra. Hea saagiaasta toel suurenes teravilja eksport. Jookide väljavedu oli 2/3 suurem kui mullu ja piimatoodete eksport kasvas poole võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing