Kuusakoski juht: ka minu tööülesanded muutuvad

30. jaanuar 2008, 14:41

Kuusakoski juhatuse esimehe Kaido Aettiku
sõnul pakutakse ettevõttes tööta jäänutele tööd kontserni siseselt
Skandinaavias, samuti muutuvad seoses restruktureerimisega tõenäoliselt ka
esimehe enda tööülesanded.

18. veebruarist suletakse, seoses AS Kuusakoski emafirma, Soome päritolu kontsern Kuusakoski OY Baltikumi tütarettevõtete restruktureerimisega AS Kuusakoski Türi, Haapsalu ja Valga osakonnad. ”Osaliselt suletakse ostuosakonnad. Selles piirkonnas kaotame ära klienditeeninduse, ehk kohapeale toomise, kõik ülejäänud teenused jäävad alles,” kommenteeris Aettik. See tähendab, et töötajatele pakutakse võimaluse korral töökohta ettevõtte mõnes Skandinaavia tütarettevõttes.

”Inimestele pakutakse teist töökohta kontserni siseselt. See, kas liikuda edasi ettevõtte siseselt või mitte, on juba iga inimese enda asi. Kui seda ei soovita, siis saab mujale minna. Kui minna näiteks Skandinaaviasse tööle, siis ei pea minema pikaajalistele töölepingutele. Need on graafikute alusel töötamised, siis saab vahepeal koju tagasi ka minna,” märkis Aettik inimeste restruktureerimise kohta. Samuti ei osanud ta hetkel välja tuua konkreetset arvu, kes töötajatest raske valiku ees seisavad, sest viibis kõne hetkel komandeeringus.

Ometi on Aettik juhina kindel, et need sammud on vajalikud. ”Antud situatsioonis tuleb minul kui ettevõtte juhil tagada ettevõtte jätkusuutlikkus ning innovatiivsus, mida toob kaasa konkurents ja globaalne majandus. Neid aspekte arvestades on selline restruktureerimine vajalik selleks, et muutuda konkurentsis tugevamaks ja tuua turule uusi teenusepakette ja seeläbi klientidele lähemale jõuda,” märkis Aettik.

Kas juhatuse esimehe enda jaoks restruktureerimine ka muutusi kaasa toob? ”Minu enda ametiülesanded jäävad veel lahtiseks. Kindlasti ka minu tööülesanded muutuvad seoses sellega, kuid antud hetkel on need teemad veel ettevõtte nõukogus arutamisel ja ma ei saa ka kindlalt väita millised saavad olema minu kohustused,” vastas Aettik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing