Sotsid: Keskerakond poeb omavalitsustele

Hille Tressum 30. jaanuar 2008, 16:13

Sotsiaaldemokraadist riigikoguliikme sõnul
on Keskerakonna poolt esitatud seaduseelnõu sulaselge pugemine kohalikele
omavalitsustele.

Keskerakonna poolt algatatud teeseaduse eelnõu halvendaks oluliselt riigimaanteede investeeringuid, sest kohalikele omavalitsustele ümberjagatav raha võetakse riigimaanteede arvelt, teatas erakond.

"Kaheksa aastat kohaliku omavalitsusjuhina Võrumaal töötanud praktikuna võin julgelt väita, et Keskerakonna poolt esitatud seaduseelnõu on sulaselge pugemine kohalikele omavalitsustele. Maainimestele probleeme ja hingevalu põhjustavate tolmavate ning aukus kruusakattega riigi kõrvalteede olukord selle seadusemuudatusega ainult halveneb,” ütles Riigikogu liige sotsiaaldemokraatide fraktsioonist Kalvi Kõva.

Antud ettepanek ei suurenda aktsiisist laekuva raha hulka, vaid toimub ümberjagamine riigi ja kohalike teede vahel. Kui aktsiisist laekuva raha eraldamist kohalikele omavalitsustele suurendada, väheneb tegelikult riigimaanteede korrashoiuks ja investeeringuteks eraldatud raha hulk.

"Kagu-Eestist valitud riigikogu liikmena olen kõigi algatuste vastu, mis vähemalgi määral vähendavad kruusakattega riigitugimaanteede investeeringute tempot,” lisas Kõva.

Aktsiisimaksust laekub kohalike omavalitsuste eelarvetesse 2008. aastal 35 % rohkem vahendeid kui möödunud aastal ulatudes 670 miljoni kroonini. Antud tõus aitab kohalikel omavalitsustel juba investeerida teedesse ja tänavatesse senisest rohkem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing