Milder: tõenäoliselt on põhi käes

13. veebruar 2008, 14:33

Baltika juhi Meelis Milderi sõnul on
majanduskasvu aeglustumises tõenäoliselt põhi käes ning peale selle aasta
teist kvartalit võiksid numbrid taas tõusta.

„Olen seda meelt, et kui jätkuvalt nutame ja halame, et kõik läheb halvemaks ja kuulame välismaiste analüütikute „tarkusi“, et kõik on halb ja läheb veel halvemaks, siis võibki juhtuda nii, et aeglustumine jätkub,“ kommenteeris Milder viimase kaheksa aasta aeglaseimat majanduskasvu.

„Kuid mina usun pigem kodumaised analüütikuid, tõenäoliselt on põhi käes ja sellest allapoole pole põhjust alla minna. Kui võrrelda eelmisel aastal sama ajaga,“ lisas Milder.

„Edasine sõltub juba majandussubjektide käitumisest. Kui valdab pessimism, siis võib see kasv edaspidi olla väiksem. Siis võib minna sellest 4,5% allapoole, võrreldes eelmise aastaga samal ajal. Kui tundub, et pessimismil on põhjust üleminekuks, kui hakkab prevalveerima pigem ratsionaalne käitumine, et võtame ennast kokku ja teeme asjad ära, mida meie vähemalt oma ettevõttes üritame teha, siis ma usun, et majanduskasv ka stabiliseerub,“ märkis Milder ning lisas, et võib-olla pole põhjust oodata, et selle aasta esimene või teine kvartal tuleks parem kui eelmise aasta viimane kvartal, kuid sealt edasi võiks Milderi sõnul juba väikest tõusu oodata.

„Majandus on paraku üpris subjektiivne, nagu ettevõtminegi. Kui tahame, et läheb halvemaks, siis tõenäoliselt ka läheb, kui tahame, et läheks paremaks, siis tõenäoliselt läheb,“ märkis Milder.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2008, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing