Hansapank: Vene aktsiaid võiks müüa

02. aprill 2008, 12:58

Pikka aega Venemaa aktsiatesse positiivselt
suhtunud Hansapank soovitas täna privaatpanganduse klientidele kvartaliülevaadet
tutvustades, et Venemaa osakaalu võiks portfellis vähendada.

„Venemaale investeerida võivad fondid on sinna juba kõvasti investeerinud,“ ütles Hansapanga personaalse varahalduse investeeringute direktor Henno Viires. Ta toonitas: "Kui toorainehinnad langevad, võivad fondid raha Venemaalt välja suunata.“

Tootlus on krediidikriisi ajal muutnud Venemaa aktsiate väärtushinnangud suhteliselt kalliks. Krediidikriis mõjutab Vene pankasid, valimistulemused on juba aktsiate hindadesse sisse arvestatud. Võimalik, et investorite suhtumine Venemaa turgu on muutumas. Turul on tooraine hindade languse oht.

Teises kvartaliks soovitati aktsiate osakaalu suurendada ja võlakirjade oma vähendada. Arenevate turgude osa soovitati vähendada, sealhulgas Venemaa osa, kuid suurendada Ida-Euroopa osa. Samuti soovitati suurendada globaalsete ehk arenenud turgude (USA, Lääne-Euroopa, Jaapan) osa.

Ida-Euroopa valuatsioonid on arenevatel turgudel madalamad, kasv endiselt kiire. Ettevõtete tulemused on võimelised üllatama positiivselt. Arenevate turgude ettevõtete tulemused võivad üllatada negatiivselt.

Võlakirjades soovitati investorite raha varjupaigaks kujunenud valitsusvõlakirjade osa vähendada ja suurendada arenevate turgude ja kõrge riskiga võlakirjade osa. Arenevate turgude võlakirjade kasuks räägivad riikide tugevad väliskontod ja suurenev võlakirjade pakkumine. Võimalikud on riigireitingute tõstmised ja tugevamad valuutad. Arenevate võlakirjade tootlusest on umbes kolmandik tulnud valuuta kursi tõusust.

Ühtlasi tutvustati kahte uut GAM hedge fondi, mida hakatakse pakkuma privaatpanganduse klientidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2008, 13:25
Otsi:

Ava täpsem otsing