Kiisler: miks me pole e-riigi mainet rahaks pööranud?

05. juuni 2008, 11:56

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler
rääkis e-riigi tulevikku tutvustaval konverentsil, et e-riigi maine on kappi
suletud ning era- ja riigisektor peaksid selle koos rahaks tegema.

Kiisler rääkis, et võrreldes teiste riikidega on eestlased e-lahendustest üldiselt vaimustuses. Ta lisas, et meil pole palju asju, millega oleme välismaal silma paistnud, kuid e-riigina oleme tuntud. „Täna on meil kullakangid, mille oleme kappi sulgenud, kuid potentsiaal tuleb kapist välja lasta,“ märkis minister ja lisas, et riik peab ITeksporti toetama.

„Kurdetakse, et meie e-teenused on laiali, kuid peaks olema üks asutus, kust e-teenused kätte saadaks,“ ütles Kiisler. „Eesti saatkonnad teistes riikides saaks olla müügiruumideks,“ lisas ta.

Kiisler ütles, et Eesti e-riigi maine on paljudes maailma riikides väga hea ning tõeline kasum on oma brändis, mitte allhankes. „Meil on seniks väga hea e-riigi maine, kuid me pole seda rahaks pööranud. Peaksime tootma sellest materiaalset tulu kogu Eesti riigi jaoks, lõppkokkuvõttes tulu ettevõtjatele ja kodanikele,“ rääkis ta.

„Selleks peab olema müügistruktuur, riigiametnikud oleksid seal ebaefektiivsed. See saaks olla era- ja avaliku sektori koostöö," märkis Kiisler ja ütles, et on valmis koordineeriva keskuse loomiseks.

Kiisleri sõnul tuleks Eesti tiigril lasta riigist välja hüpata. „Kuid see seisab selle taga, et riigisektoril pole endal seda koostööd,“ tunnistas Kiisler. "Kui riigisektor hakkab koostööd tegema, areneb koostöö ka erasektoriga. Siis saame üles ehitada tugeva ekspordikanali."

Kiisler ütles, et täna kaalutakse kahte riikliku suunda, millest üks on maksude tõstmine ja teine ekspordi elavdamine. "Mina eelistan eksporti,“ sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 18:41
Otsi:

Ava täpsem otsing