Kiisler: haldusreformi piduriks on Reformierakond

03. oktoober 2008, 18:41

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler
tunnistab, et ainsaks haldusreformi piduriks on Reformierakond, kes on läbi
aastate takistanud omavalitsuste struktuuride ümberkorraldusi.

„Ei saa üks minister teha valitsuses radikaalset reformi, kui peaminister on selle vastu,“ teatab Kiisler. Tema sõnul on nad Reformierakonnalt kuulnud vaid kohmetut ümber nurga keerutamist ja tule-eile-meile juttu. Homme räägib Kiisler Raadio 2-e saates Ülekuulamine haldusreformist, teatas ERR.

Minister Kiisler ütleb, et ei karda oma koha pärast valitsuses, sest tunneb koduerakonna tugevat toetust. Järgmise sammuna lubab regionaalminister lähiajal leida viise omavalitsuste karistamatu tegevusetuse ja seaduste rikkumise lõpetamiseks.

Teise ülekuulatava, Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnade kohaselt pole regionaalminister esitanud tegelikku kava, mille üle arutada. IRL-i soovimatust haldusreformiga tegeleda iseloomustab tema arvates samm tagandada minister Vallo Reimaa kohe pärast seda, kui tema poolt väljatöötatud haldusreformi plaaniga olid nõus ka teised praegused koalitsioonipartnerid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2008, 19:44
Otsi:

Ava täpsem otsing