BÖRS: Vene pangaaktsiad löögi all

10. juuli 2008, 12:51

Pangaaktsiate langus USAs kandus ka
Venemaale. Oodatakse Vene suurpanga Sberbanki aktsia hiljutise hinnaralli
pöördumist.

Vene pangaaktsiad kukkusid pärast pangasektori langust USAs. Levivad kartused, et USA hüpoteegihiiud Fannie Mae ja Freddie Mac ei suuda elamuturu surutisega toime tulla. Vene suurima panga Sberbanki aktsia odavnes 2 protsendi võrra, 74,03 rublani. Venemaa suuruselt teise panga VTB Groupi aktsia odavnes 1,7 protsenti.

“Eile sai USA pangasektor eriti tugeva löögi ning see tähendab Sberbanki aktsia hinnaralli pöördumist,” kirjutas Vene maaklerfirma UralSib oma teates investoreile.

Londoni börsil kerkis Vene jaemüüja X5 aktsia hind 1,1 protsenti, 31 dollari peale. Vene suurim supermarketikett teatas, et II kvartali müük kerkis 60 protsenti võrra, 1,97 miljardi dollarini. Müüki tõstab tarbijate sissetulekute kasv ning uute poodide avamised.

Vene kauplemissüsteemi RTS indeks kaotas Moskvas keskpäevaks 0,5 protsenti, kukkudes tasemeni 2 168,15 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2008, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing