BÖRS: JPMorgan alandas Vene aktsiate reitingut

29. juuli 2008, 14:45

Vene börsile tõi languse USA
investeerimispank JPMorgan Chase. Pank alandas Vene aktsiate reitingut,
viidates peaminister Vladimir Putinile, kes võib majandusprobleemidele lahenduse
otsimisel võtta tarvitusele tavapäratuid meetodeid.

JPMorgan alandas Vene aktsiate reitingu varasema “neutraalse” pealt “underweight'i” peale (soovitav omada portfellis väiksemat osakaalu kui indeksis), viidates valitsuse probleemidele inflatsiooni ohjamisel ning majanduse aeglustumisele. Samuti kardab pank tavapäratute meetmete kasutuselevõttu inflatsiooni aeglustamiseks. Eelmisel nädalal süüdistas peaminister Putin söe- ja terasetootjat Metšeli Venemaal kallima toorme müümises kui välismaal.

JPMorgan alandas muu hulgas Vene energiaaktsiate soovitust endise “neutraalse” pealt “underweight'i” peale. JPMorgan viitas kütusesubsiidiumite kõrvaldamisele arenevatel turgudel, mis võib kujuneda ohuks energiahindadele. Vene suuruselt teise naftakompanii Lukoili aktsia hind kaotas 2,3 protsenti. Viimase kaheksa päeva jooksul on Lukoili aktsia kaotanud 19 protsenti oma väärtusest.

Aktsionärid kipuvad praegu eelistama stabiilsust pakkuvate riiklike ettevõtete aktsiaid. Vene riikliku naftatootja Rosnefti aktsia hinnale lisandus 2,2 protsenti. Gaasimonopoli Gazprom Nefti aktsia hind ronis 1,3 protsenti.

Vene kauplemissüsteemi RTS indeks langes Moksva aja järgi kella 14.53ks 1,45 protsenti, 1900,81 punkti juurde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 12:46
Otsi:

Ava täpsem otsing