22. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Personali sihtotsingul Eestis muutusi näha pole

Kui Soomes on viimasel ajal hakatud rohkem otsima Kesk- ja Ida-Euroopasse laienevate ettevõtete tippjuhte, siis Eestis midagi sarnast näha ei ole.

Aripaev.ee uuris, kas Soome firmad on hakanud juhtivatele kohtadele otsima rohkem inimesi Eestist. Personali sihtotsinguga tegeleva firma Amrop Hever Tallinna esinduse partner Hillar Matto ütles, et erilist sihtotsingu suurenemist ega vähenemist näha ei ole.

„Häid juhte otsitakse igale poole olenemata sektorist. Märgata võib rohkem kõikumisi vastavalt perioodile, aga pole mitte mingit suuremat trendi kindla valdkonna suunas,“ vastas Matto küsimusele, millistesse sektoritesse on kõige rohkem juhte otsitud.

Matto sõnul on nende klientide hulgas nii kohalikke kui välismaise kapitaliga firmasid. „Inimeste otsimine sõltub just rohkem konkreetsest vajadusest, mitte aga kapitali päritolust.“ märkis Matto. Mis aga puutub majanduslanguse mõjudesse, siis eriti aktiivselt töökohti juurde ei looda, seega ei kasva ka juhtivate töökohtade arv, lisas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt