Savisaar: korrumpeerunud linnaametnikud on ülespuhutud teema

04. september 2008, 14:12

Palju tähelepanu pälvinud teemat, kuidas
Tallinna linnavalitsuse 42 liiget on korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest
trahvi saanud, kommenteerides ütles linnapea Edgar Savisaar, et keegi oli selle
ülespuhumisest huvitatud.

"Keegi on selle ülespuhumiselt huvitatud. See (ühel ja samal ajal nii linnavalitsusse kui ka äriühingu juhatusse või nõukogusse kuulumine- toim.) on pikaajale probleem ja osa neist inimestest on juba aasta või rohkem tagasi Tallinna linnavalitsusest lahkunud," rääkis Savisaar Kuku raadio saates Linnatund Eesti Ekspressis ilmunud artikli tagamaid. „Neid on muidugi palju - 42 inimest, aga mõelge sellele, et Tallinna linna palgal on 20 000 inimest,“ rääkis Savisaar saates ning lisas, et ei püüa kedagi õigustada.

„Mulle teeb muret, et politsei meile seda infot ei anna aga Eesti Ekspress seda avaldab,“ sõnas ta ning lisas, et linnavalitsust kostitati politsei poolt teemasse puutuva dokumendiga, aga sellel oli peal märge „salajane“, mistõttu oleks selle avaldamine võinud uurimist kahjustada. Teisalt ei olnud dokumendis kirjas, miks politsei linnavalitsuse liikmete deklaratsioone vajas. „No kuidas me neid karistame, kui meil selle kohta midagi teada ei ole,“ lisas Savisaar, kelle sõnul tuli alles nüüd välja, et tegelikult süüdistati linnavalitsuse liikmeid selles, et nad ei ole ennast õigel ajal äriregistrist maha võtnud.

Linnapea sõnul on mõnede isikute osas järelepäringuid tehtud ja selgus, et näiteks Tallinna raekoja perenaisel on äriregistris sissekanne, et tal oli enne õmblustöökoda, ühel teisel oli golfiklubi. „Võrdlemisi väikese tähtsusega. Kuritegu ju ei avastatud. Tegemist on ikkagi väärteoga,“ ütles linnapea.

Tema sõnul sai üks inimene ka väärteo korras karistada ning talle määrati 350kroonine rahatrahv, mida viimane vaidlustada ei kavatse, sest tegemist ei ole tema jaoks väga suure rahaga.

Tänane Eesti Ekspress kirjutas, et 42st Tallinna linnavalitsuse ametnikust, keda politsei on tänavu korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest trahvinud. Nende hulgas on juriste, raamatupidajaid, arhitekte ja arhivaare, munitsipaalpolitsei inspektoritest kuni Tallinna Raekoja direktrissini välja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2008, 07:15
Otsi:

Ava täpsem otsing