ÄP fototoimetus • 14. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tartu pärmitehas muutub kultuuri- ja äripiirkonnaks

BVL Kapitali ja Tartu linnavalitsuse aasta alguses väljakuulutatud veerand miljoni kroonise preemiafondiga piirkonna arhitektuurikonkursile esitasid oma nägemused piirkonna arengust neli arhitektuuribürood: Kosmos, Pluss, U-Disain ja Pucher&Bramberger. Parimaks tunnistatud Austria firma Pucher&Bramberger lahenduses oli arvestatud nii piirkondliku eripäraga, ajalooliste hoonete säilitamisvõimaluste ja eksponeerimisega kui ka Tartule omase vaimsusega.

BVL Kapitali arendusjuhi ja arhitektuurikonkursi žürii esimehe Tanel Hageli sõnul on piirkonda kavas rajada aktiivne kultuurile ja ettevõtlusele ühine infrastruktuur, mis annab suure lisandväärtuse kogu linnale.

Nii Tallinnas kui ka Tartus kultuurikeskusi käivitanud Pärmivabriku juhatuse liikme Madis Mikkori sõnul on arendaja ja kolmanda sektori selline koostöö Eestis pretsedenditu võimalus luua sõltumatu kultuuriruum tõeliselt elavas ja aktiivses linnasüdame piirkonnas. "Kui ka Tartu linnavalitsus näeb selles kvartalis potentsiaali, käivitub siin aastakümnetepikkune protsess, mis kinnistab nii kohalike kui ka külaliste jaoks Tartu loova linna mainet," lisas Mikkor.

AS BVL Kapitali kava kohaselt arendatakse endise pärmivabriku kvartalist aktiivne äri- ja kultuurikeskus, kus pearõhk on pandud loomemajandusele. Kõrvuti mitmete loomeettevõtetega saab keskuses olulist osa juba praegu tegutsev Tartu Kultuuritehas. Samuti leiavad piirkonnas koha mitmed kauplused, salongid ja kohvikud ning korterid nii loomeinimestele kui ka tudengitele.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt