Inspektsioon puurib Kalevi tegemisi

02. oktoober 2008, 16:56

„Kui Finantsisektsioon on varem meediale
tundunud hambutuna, siis meie asi on see arusaam ümber lükata,” ütles homme
Äripäevas ilmuva loo tarvis inspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler, kes on
huvitatud igast infokillust, mis puudutavad Kalevi mängimist oma
aruandega.

Kalev on Finantsisektsioonile vana „sõber“ ehk ettevõte on korduvalt inspektsiooni järelevalvemenetluste tähelepanu saavutanud ja praegugi käib nende vahel kohtuvaidlus ühes teises küsimuses.

„Õiguskeskkond on olemas, tase on olemas. Mida rohkem vihjeid, seda parem meile,“ lisab Finantsinspektsiooni väärtpaberituru järelevalve eest vastutav juhatuse liige.

Suure tõenäosusega on Kalevi aruannetega mängimine inspektsioonis praegu menetluses, kuigi ei Kessler ega keegi teine finantsinspektsioonist ei tohi seda enne reaalse kohtutee ettevõtmist kommenteerida.

“Börsiettevõtte peamine kohustus on avaldada täpne, täielik ja õige teave. Ettevõtte poolt valeteabe esitamine tähendab riski riigipoolseteks sanktsioonideks. Rikkumise eest võib juriidiline isik saada kuni pool miljonit krooni trahvi. Juhin tähelepanu, et me Finantsinspektsioonis arvame, et piisavaks sanktsiooniks võiks olla vähemalt kogu turule tervikuna tekitatud kahjuga võrdne trahv,” lisab Kessler.

Üldiselt soovitab Finantsisektsiooni juhatuse liige raha kahtlasematesse ettevõtetesse mitte panna. „Meil on turul selgelt kahelaadseid emitente: avatumad ning börsiettevõtteks olla soovivad tegijad ja siis bütsantslikult segase aruandluse ning juhtimisega tegijad. Minu arvates on viimaste vastu parim tegelik “rohi” neid sellisena võtta ehk diskonteerida (või siis sinna mitte investeerida). Taolised lemonid aga kannavad usaldamatust edasi kogu turule, ka headele emitentidele ja see on juba meie huvi,“ lisab Kessler.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing