Kalev: tekkinud on arvutusviga

Hille Tressum 02. oktoober 2008, 18:38

AS Kalev kinnitas börsiteate
vahendusel, et tekkinud on arvutusviga ja investorite huve ei ole kahjustatud.

Äripäev juhtis tähelepanu tehnilisele vastuolule neljanda kvartali kasumiaruande ja 12 kuu kasumiaruande vahel. AS-i Kalev neljanda kvartali kasumiaruande osades numbrites on tekkinud arvutusviga, teatas AS Kalev börsiteate vahendusel.

Kuna tegemist on aga 12 kuu aruandega, ei ole neljanda kvartali numbrid nii määravad ja ei muuda aruande põhisisu, mis on audiitoritega ka läbi arutatud. Investorite huvisid ei ole kahjustatud. Parandatud aruanne on kättesaadav Tallinna Börsi kodulehel, teatas Kalev.

Kommentaarina Äripäeva artikli teemakäsitlusele tuleneb nende poolt arutletud 55 miljoni kroonine erinevus nimetatud arvutusveast. Piima- ja jahukondiitrisektori käibelanguste kohta on aruandes selgitused kirjas. Jahukondiitritoodete maht vähenes koguseliselt 23% ja piimandusnumbrid ei ole eelnevate perioodidega üldse võrreldavad, sest viimases kvartalis profileeriti seoses commodity tüüpi piimatoodete maailmaturu hindade langusega tegevus ümber teenuse osutamisele ja isegi peatati ajutiselt tootmisprotsess. Vastavalt kehtima hakanud raamatupidamistoimkonna juhendile nr 17, kajastati tekkepõhiselt koolide renoveerimisse tehtud investeeringuid ehitusteenusena ja sellest ka käive kinnisvara sektoris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2008, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing