Ukraina saab IMFilt 16,5 miljardit dollarit laenu, sabas on Ungari

Mariliis Pinn 27. oktoober 2008, 10:57

Rahvusvaheline valuutafond laenab Ukrainale
16,5 miljardit dollarit ja annab Ungarile olulist finantsabi, kuna finantsriis
on jõudmas Ida-Euroopa arenevatele turgudele.

Ukraina kahe aasta pikkuse laenu peab heaks kiitma parlament, vahendas Bloomberg IMFi teadet. Ungari abipakett pandi kokku koos Euroopa Liiduga.

Ida-Euroopa on raju kätte sattunud, sest arenenud maades kaotusi kandvad investorid müüvad ka riskantsemate piirkondade aktsiaid, võlakirju ja valuutat. Ukraina on esimene sealse piirkonna riik, mis IMFilt abi palub. Ungari leppe üksikajad avaldatakse lähipäevil. Valgevene küsis eelmisel nädalala 2 miljardit dollarit, kuna nende pankade ligipääs rahale pandi kinni.

„Raha on vaid pool probleemist, võtmeküsimus on tingimused,“ ütles Royal Bank of Scotland Group Plc arenevate turgude uurija Timothy Ash. „Loodame, et nad tahavad paindlikumat valuutakurssi, panganduse reforme ja erastamist,“ lisas ta.

„Piirkonnas on suur doominoefekti risk,“ ütles Danske Banki vanemanalüütik Lars Christensen. „On vaja tõsist majandusreformi, et nii suur abi oleks õigustatud. Ukraina poliitilist olukorda vaadates, saab riigi majanduslikuks diktaatoriks IMF,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2008, 11:44
Otsi:

Ava täpsem otsing